miercuri, 23 aprilie 2008

Cui ii e frica de Oprescu?

Pentru ca e clar ca cineva a avut tot interesul ca Sorin Oprescu sa nu candideze pentru fotoliul de Primar General? De ce? Pentru ca ar fi avut sanse reale sa castige.

In primul rand in lupta de acum 8 ani cu actualul presedinte, au lipsit doar cateva sute de voturi pentru ca istoria ultimilor ani sa fie alta. In al doilea rand pentru ca cetatenii, influentati si de retorica populista a lui Traian Basescu si de certurile politice gen "ceata lui pitigoi", mizeaza din ce in ce mai mult pe solutia independentului. In al treilea rand pentru ca satui de dreapta dar neincrezatori in stanga, bucurestenii ar gasi in el solutia de compromis. In al patrulea rand pentru ca, spre deosebire de contracandidatii sai rasfatati de sondaje, isi doreste mult sa castige. Si asta conteaza!

La o prima vedere raspunsul pus in titlu este clar: PSD-ul, pentru a nu-si diviza electoratul. Sa fie atat de simplu? Eu cred ca nu, in parte si pentru ca Sorin Oprescu s-ar fi pozitionat pe axa clasica dreapta-stanga, la drepta PSD-ului, furand din electoratul PLD. Iar pentru electoratul dispus sa voteze un independent, Sorin Oprescu s-ar fi luptat cu Gusa, candidatul unui partid de garsoniera, considerat independent de mentalul colectiv satul sa-i urmareasca traseul prin partidele patriei si cu Codrin Stefanescu a carei distantare de partide in general si de partidul Antenelor este vizibila in afisele sale de campanie. Deci inca doua personaje care au tot interesul sa-i stopeze candidatura.

In ceea ce priveste modul de operare, acesta este simplu si nu implica BEM-ul decat in mica masura. E nevoie doar de oameni dispusi sa sa-si scrie datele incomplet pe lista. Cam de 4982.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Paste Fericit!
http://sorinplaton.wordpress.com/2008/04/24/paste-fericit-tuturor/
1=

Anonim spunea...

iti multumesc, asemenea.

Anonim spunea...

Va invit in 09.05.08 sa participati in Brasov la o intalnire intre societatea civila de stanga (oameni autentici de stanga, membrii PSD, etc) si PES, cu invitat special d-ul Philip CORDERY secretar general PES, unde cu ocazia Zilei Europei se va dezbate pe marginea contributiei romanesti la constructia ofertei socialiste integrate europene, Manifesto 2009. Aceasta intalnire se va constituii intr-un exemplu de conduita si militantism pentru un activist militant de stanga, diferit de atmosfera "shoshonara" si obedienta fata de cutume, clasicizate in PSD.

Cazarea si participarea sunt asigurate gratuit de catre organizatori (PES Activists Romania) in conditiile unor locuri limitate si de aceea va rog sa-mi trimiteti pe mail intentia de a participa la eveniment pana in 03.05.08 inclusiv, pentru a va inregistra in baza de date (pe adresa cafeneaua.politica@gmail.com). Transportul intra in sarcina dvs., manifestarea incepand in jurul orelor 16.00.

Aceasta actiune poate fi un preambul al primirii celor mai merituosi dintre dvs. in corpul de elita a activismului PES Romania, avangarda-ariegarda reformarii si modernizarii autentice pentru stanga romaneasca (diferita de cea mimata pana acum).

Mesajul acesta este trimis simultan mai multor persoane. Daca l-ati primit inseamna ca-l meritati si avem nevoie de aportul dvs...

Dr.SorinPLATON
Coordonator PES Activists zonal

Anonim spunea...

Na-ti-o buna cu invitatia si cu desconspirarea!!!!!!!!! Vad si eu poza clar si in marime naturala

Anonim spunea...

@sorinplaton
iti multumesc pentru invitatie dar eu ma consider o persoana de dreapta. Oricum succes!
@anonim
nu prea inteleg ce vrei sa spui, la ce poza te referi?

Anonim spunea...

vezi profilul tau unde nu se vede,oricum,ca la o intinlire cu societatea civila a lui platon

Anonim spunea...

@anonim
in continuare nu inteleg ce vrei sa spui. daca are legatura cu sorin platon, trebuie sa-ti spun ca il apreciez, chiar foarte mult, si il citesc cu mare placere. Consider ca o actiune de revigorare a stangii face bine intregii scene politice, chiar si dreptei de la care ma revendic.
daca te referi la poza mea de pe blog, este optiunea mea de a fi in umbra. In plus mi se pare chiar reusita si este facuta de o persoana la care tin foarte mult.