vineri, 26 septembrie 2008

Pierdut onoare, o declar nulă

Stirea zilei: Gigi Becali aduce prejudicii de imagine DNA! Serios?! Dar ce-și imaginau procurorii? Că acest individ, cu găleata de lături în permanență pregătită îi va menaja în timp ce ei vor încerca să-l bage în pușcărie? Atât sunt de naivi? Îmi vine greu să cred. Și atunci de ce se plâng? Să pună mâna la treabă și să dovedească acuzațiile sau să se gândească de două ori înainte de a începe o actiune propagandistică care s-ar putea întoarce împotriva lor.
Aflat într-o lipsă din ce în ce mai acută de legitimitate și cu un procuror general la sfârșit de mandat ce nu a confirmat nici pe departe așteptările DNA s-a gândit, pe modelul brevetat de Băsescu, că are nevoie de un scandal care să-i fasoneze imaginea. S-a uitat spre politic, au strâmbat din nas, și-au imaginat discutiile ce ar fi generate de o actiune în acest domeniu, au trecut în revistă toate bubele din capul PDL-ului și au spus că nu merită riscul. Ce altceva era interesant în acel moment în România?
Pe sistemul la politică și fotbal se pricepe tot românul, evident fotbalul. Aflat la un sfârsit de campionat foarte disputat, cu un Gigi Becali disperat, cu justiția divină întruchipată de CFR Cluj, ciobanul părea o țintă sigură. Și au acționat în consecință. Pripit și cu portițe de scăpare, în cazul în care marinarul ar fi avut nevoie de un partener de băută la Gloden Blitz.
Ceea ce părea o lovitură de imagine s-a transformat rapid într-o problemă, pe măsură ce și-au dat seama că nu doar că nu au probe să-l condamne ( sau nu au OK-ul de la Cotroceni să le folosească) ci și că i-au dar ocazia lui Becali de a fi în prim-plan. De mai multe ori. Ori nu e el omul să rateze așa o ocazie. Și pentru că nu are o colecție de tablouri sau pe Anca Alexandrescu care să-i facă un PR decent, Becali face ce știe el mai bine, scandal. Că în față la Inter așa se procedează.
Ce poate face DNA-ul în această criză de imagine în care a intrat cu capul înainte? Un singur lucru: să dovedească faptul că Becali este vinovat. Din pușcărie îi va fi foarte greu participe la talk-show-uri iar credibilitatea lui va fi știrbită iremediabil. Ce fac în schimb băieții aștea? Plâng ca o domnișoară cu onoare nereperată și nici prin cap nu le trece că justiția se face cu probe nu cu comunicate de presă.
PS: când credeam că DNA-ul ar putea să înțeleagă ceva din acest caz și să-și schimbe modul de acțiune, am aflat ceva ce mă face să cred că speranțele mele sunt deșarte: Daniel Morar a fost nominalizat la categoria europeanul anului. Sper că e doar o coincidență de nume.

3 comentarii:

Anonim spunea...

nu. nu este o coincidenta de nume

Diana spunea...

Unul dintre articolele mele preferate. Iar titlul... ne place, ne place, ne place!

Anonim spunea...

@diana

iti multumesc draga mea prietena fac tot posibiul

@anonim

din pacate